ЗА НАШАТА КОМПАНИЈА

ПОЧЕТОЦИ

Rio Kompani првично почна со бизнис во раните 90-ти години. Главната цел на оваa компанија беше отворање на пазар за сите потребни градежни материјали. Долгиот временски период од почетокот на бизнисот, ефикасното лидерско управување, односно посветеноста и доследната организација, резултираше со висока продуктивност и квалитет на производите од оваа компанија.

ПРОИЗВОДИ

Зголемување на бројот на производи кои се движат од градежни материјали, мермер и гранит, плочки и санитарија, врати и прозорци, хранливи материи како брашно и житни култури, ни дава само една единствена адреса Rio Kompani. Rio Kompani е корпорација со многу гранки на производство.Врз основа на градежните потреби на клиентите, аранжман и завршување на куќата, флексибилноста на компанијата е подготвена да одговори на сите засегнати барања на купувачите.

КЛИЕНТИ

КЛИЕНТИ

ИСКУСТВО

Rio Kompani со долго искуство во својата работа е претставен преку многу настани, каде што отворено ги рекламирал квалитетите на своите производи. Меѓу најважните саеми каде учестувал се разликуваат: Саемот во Италија, односно Верона и Болоња, саемот во Истанбул Турција, саемот во Грција-Солун, Бангалор во Индија и сл.

Со две децении работно искуство, достигна врв за унапредување на исполнувањето на потребите на потрошувачите, нудејќи највисок квалитет и корекција на услугите што ги нуди.

Проширувањето на пазарот на потрошувачи кои ги користат услугите на нашата компанија беше основната цел што се исполни откако ги проширивме границите речиси низ цела Европа, нудејќи пософистицирана обработка на природни камења, користејќи ја најнапредната технологија увезена од Италија,што ни овозможува да ја издвојуваме големината на каменот, трансформирајќи го во различни облици, додека ги одржуваме и проектираме сите карактеристики на природниот камен.

КАПАЦИТЕТИ

Нашите капацитети се наоѓаат во индустриската зона на главниот пат Тетово-Гостивар,имено во Градец главната локација во која се презентираат сечење и преработка на природен камен, декоративни камења. Порцеланите и керамичките плочки,дрвени врати и други производи од медијапан,градежни материали и слично. ,каде што повеќето од производите се увозени од познати рудници низ целиот свет.

Изложбениот простор и канцелариите на компанијата исто така се наоѓаат во Градец и Тетово.

Компанијата Рио Компани е исто така претставник на италијански плочи за разни намени познати како LAMINAM, кои се изложени во различни големини во просториите на компанијата.